Missie en visie

Textile Refiners

Verduurzaming textielindustrie

Klant aan het woord

‘The collaboration with Van Riel made our organisation more sustainable. This especially applies to our products. Thanks to a combination of Riel-Recycling and Riel-Feltstop we marketed products that are both successful and differentiating. And they also contribute positively to the environment.’

Bijdragen aan verduurzaming van de textielindustrie zien wij als onze opdracht. Van Riel Textile Refiners streeft naar een toekomst waarin we niet méér van de aarde nemen dan we teruggeven. Waar vervuiling en verspilling niet langer bestaan. Waar menselijke uitbuiting en uitputting van grondstoffen tot het verleden behoren.

Eerlijk en schoon
Een toekomst waarin alle textiel voor bedtextiel, kleding en interierudesign op eerlijke en schone wijze wordt geproduceerd. Dat is Van Riels ideaal. Een toekomst waarin de productie geen bedreiging vormt voor onze planeet en ons welzijn, maar daar juist een positieve bijdrage aan levert. 

Eco-partners
Die toekomst realiseert Van Riel door actief bij te dragen aan verduurzaming van de textielindustrie. Dat gebeurt in samenwerking met gelijkdenkende partijen: onze stakeholders en eco-partners. Samen streven we ernaar de ecologische voetafdruk van de textielindustrie te verkleinen.

Onze eco-partners zijn onder andere:

  • Oeko-Tex
  • Baur-Vliesstoffe GmbH
  • Dutch Sustainability Association
  • International Wool Textile Organisation
  • Australian wool Innovations
  • Wools of Holland

Hoogkamerstraat 335, P.B. 62
Industriezone TTS - Zone A
9140 Temse, België

Telefoon: +32 3 771 0989
Fax: +32 3 771 2453
Email: info@vanrieltemse.be