Interieur: Vloerbedekking en Stoffen

Textile Refiners

Interieur: Vloerbedekking en Stoffen

Klant aan het woord

‘Working with Van Riel means: less of a burden on our production process, good quality and always the right delivery at the right time. With Van Riel, a deal is a deal.’ 

Van Riel is een belangrijke toeleverancier voor de markt van interieurdesign en de tapijtindustrie. Wij hebben dan ook een uitgebreide kennis van het kleuren van verschillende substraten. Uit slechts enkele batches maken we duizenden kleuren.

Verven voor de tapijtindustrie
Riel-Kleurstoffen verft garens op conen en bobijnen, strengen of losse vezels (flock). In de tapijtindustrie hebben we naam gemaakt met flockverven. Hierbij verven we de schoongewassen wol al vóór het spinnen tot garen. Uit de verschillende kleurenbatches maken we vervolgens nieuwe, samengestelde kleuren. Dit gebeurt door de kleurenbatches te mengen in bepaalde verhoudingen. Pas hierna spinnen we de garens.

Duizenden kleuren
Op deze manier maakt Van Riel uit slechts een beperkt aantal batches een portfolio met duizenden verschillende kleuren. De keuze in kleuren van garens is dus enorm, terwijl er efficiënt gebruik wordt gemaakt van middelen en voorraden. Duizenden kleuren met slechts enkele SKU’s op de plank!

Natuurlijk verfstoffen
Riel-Kleurstoffen is duurzaam door het gebruik van natuurlijke verfstoffen. Van Riel heeft een jarenlange ervaring in de ontwikkeling hiervan. De echtheden van natuurlijk gekleurde garens zijn gelijk aan die van garens gekleurd met synthetische verf. Van Riels natuurlijke verfstoffen hebben een Cradle to Cradle-certificaat ontvangen.

Hoogkamerstraat 335, P.B. 62
Industriezone TTS - Zone A
9140 Temse, België

Telefoon: +32 3 771 0989
Fax: +32 3 771 2453
Email: info@vanrieltemse.be