Kleding

Textile Refiners

Kleding

Klant aan het woord

‘It’s important to pay attention to what you’re wearing, where it came from and how it’s been made.’

Als expert in garen- en vezelveredeling is Van Riel de ideale partner voor de kledingindustrie. Verduurzaming van mode en productieprocessen staan hoog op de agenda. Binnen een groot gedeelte van de modeketen weet Van Riel een positieve bijdrage te leveren door unieke processen te gebruiken  die bijdragen aan hoogwaardige producten.

Duurzame krimpvrije kledij 
Een duurzame toepassing in de mode-industrie is Riel-Feltstop. Hierbij maken we wol en andere dierlijke vezels wasbaar. De behandelde vezels zijn geschikt voor gebruik in outdoor-kleding, zoals jassen en broeken. Zelfs kasjmieren kleding kan voortaan probleemloos in de was zonder te krimpen en aan kwaliteit in te boeten. Duurzame mode is het resultaat.

Natuurlijke verfstoffen
Ook met Riel-Natuurlijke Kleurstoffen levert Van Riel een bijdrage aan de verduurzaming van de kledingindustrie. Van Riel is namelijk pionier in het verven met schone, natuurlijke verfstoffen. Die hebben een belangrijk voordeel ten opzichte van hun synthetische varianten: ze bevatten geen zware metalen en zijn niet giftig. Daardoor dragen natuurlijke kleurstoffen bij aan eindproducten die verantwoord zijn voor onze planeet en de gezondheid van mens en dier.

Wol en nylons
Natuurlijke wol of gerecyclede nylons, enkel geverfd met kleuren en kleurstoffen die de natuur biedt uit hernieuwbare bronnen? Van Riel levert ze.

Hoogkamerstraat 335, P.B. 62
Industriezone TTS - Zone A
9140 Temse, België

Telefoon: +32 3 771 0989
Fax: +32 3 771 2453
Email: info@vanrieltemse.be